Her er du:

esg电竞直播新版

Dynamics NAV er i ferd med å bli faset ut av Microsofts produktportefølje. Dette betyr at du ikke lenger kan kjøpe eller leie en Dynamics NAV-lisens.

Microsoft har stoppet salget av Dynamics NAV

Dynamics NAV , som var en del av Microsofts Dynamics-forretningsløsninger , gjennomgår for tiden en gradvis avvikling. Dette betyr blant annet at det per 31. mars 2019 ikke lenger var mulig å kjøpe en lisens for den nyeste versjonen av NAV, som var Dynamics NAV 2018 .

Få hjelp med tilpasninger, support og hosting av NAV

Du kan ikke lenger kjøpe eller leie en Dynamics NAV-lisens. Hvis du derimot allerede har en Dynamics NAV-løsning, kan du i prinsippet fortsette å bruke den. Og vi tilbyr fortsatt hjelp med tilpasninger, support og utvikling. Er du i tvil om du skal fortsette å bruke din nåværende Dynsamics NAV-løsning, eller om du skal oppgradere til Business Central ? Da er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, våre konsulenter har mange års erfaring med Navision og er noen av de ledende ekspertene i feltet og kan raskt avdekke selskapets spesifikke forretningsbehov.

Business Central avløser Dynamics NAV

Egentlig var det mer navneendring da Microsoft i 2018 avviklet Dynamics NAV og i stedet introduserte Business Central. I utgangspunktet var Business Central en oppgradert versjon av Dynamics NAV 2018, men siden Microsoft introduserte løsningen, har mye skjedd og løsningen er forskjellig i dag, blant annet på følgende områder:

  • Business Central Cloud
    Selv om Business Central for tiden er tilgjengelig i to versjoner, en lokalversjon og en skyversjon, er det ingen tvil om at Microsofts ambisjon er at Business Central i fremtiden utelukkende skal være en skyapplikasjon.
  • SaaS
    Business Central selges eksklusivt på abonnementsbasis i henhold til SaaS-modellen (Software as a Service, en programvarelisensierings- og leveringsmodell, der programvare er lisensiert på abonnementsbasis og hostes sentralt), noe som i realiteten betyr at du leie programvaren din.
  • Extensions
    En stor forskjell mellom Dynamics NAV og Business Central er også at du ikke kan gjøre endringer i selve applikasjonen og dermed tilpasse løsningen. I stedet gjøres tilpasninger til Business Central som Extensions, som ligger utenfor løsningen. Fordelen er blant annet at det blir betydelig lettere å oppgradere løsningen.

Extensions avløser tilpasninger

En av de store forskjellene mellom Dynamics NAV og Business Central er at du i Business Central ikke kan endre grunnkoden og tilpasse løsningen på den måten, men i stedet gjøre tilpasninger som Extensions som er utenfor selve løsningen.

Du kan lese mye mer om Extensions på denne siden

 

 

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central / Dynamics NAV partner